ALGEMEEN

06 dec. 23

De app van Bright is terug van weggeweest

Na vijf jaar afwezigheid heeft Bright weer een app. De nieuwe Bright-app is nu te downloaden voor iOS in de App Store.

Download de iOS-versie in de App-store

De terugkeer van de Bright-app is een nieuwe mijlpaal sinds de overname door PXR in mei 2023. Allereerst kreeg Bright weer een eigen website, na jarenlang onderdeel te zijn geweest van RTL Nieuws. De nieuwe site wordt goed gevonden: in oktober brak het platform de barrière van één miljoen unieke bezoekers per maand. Inmiddels staat de teller al op 1,7 miljoen unieke bezoekers in 30 dagen tijd.

Ook de nieuwsbrieven zijn weer actief, en nu heeft Bright zijn app terug. In 2009 verscheen al de eerste versie van de Bright-app. "De gangbare schermresolutie in die tijd? Slechts 320 bij 480 pixels, haha", zegt hoofdredacteur Erwin van de Zande. Uiteindelijk kende de Bright-app zeven versies, totdat het in 2018 verdween vanwege de samenvoeging met RTL Nieuws.

Wesley Wattimena, Product Owner van PXR, heeft met zijn team de afgelopen tijd gewerkt aan de nieuwe Bright-app. "In navolging van de gloednieuwe Bright website, zijn we blij dat de Bright-app nu live is en beschikbaar voor download in de App Store (iOS). Altijd het belangrijkste tech-nieuws, video’s, gadget reviews en podcasts op jouw iPhone. De Bright Android-app binnenkort zal volgen!"

BRIGHT SOCIAL