Persbericht

17 okt. 22

Digital Enterprises gaat op in PXR

Nieuw Nederlands mediabedrijf lanceert merkbelofte Voor de echte

Digital Enterprises, bekend als uitgever van titels als Voetbal International (VI), VoetbalNieuws, VoetbalPrimeur, VoetbalVandaag, GPblog en Babybytes, gaat op in het nieuwgevormde mediabedrijf PXR. Naast Digital Enterprises worden ook saleshuis NextDay, influencer marketingbureau No Fronts en de inhouse development divisie ondergebracht in PXR. Dit maakte het bedrijf deze week bekend. Met deze samenvoeging versterkt het mediabedrijf haar slagkracht.

Het in 2015 opgerichte Digital Enterprises groeide in zeven jaar uit tot één van de grootste en toonaangevende sportuitgevers van Nederland. De integratie van Digital Enterprises in PXR vormt de logische stap in de evolutie van het bedrijf.

PXR combineert dankzij de integratie van haar de bedrijven publishing, mediasales, influencer marketing en tech development onder één naam: PXR. “De band tussen doelgroep en maker blijft hierin altijd de kern”, vertelt Ernst Keyzer, Managing Director bij PXR. “Die is en blijft heilig. Zeker in een wereld waarin media vluchtiger wordt. Het publiek is nu eenmaal kritischer dus aandacht moet je verdienen. Dat kan alleen als je écht begrijpt wat er speelt in de hoofden, harten en levens van het publiek.”

Echte doelgroep kennis dus. Daar gaat het bij PXR om en dat is waar PXR toegevoegde waarde op levert voor haar klanten. Een ambitie die door vertaald is naar de merkbelofte Voor de echte. “Kijk, het is heel simpel”, aldus Keyzer. “Ben je een echte? Als je die vraag stelt aan een supporter, dan snapt die supporter wat je bedoelt. Een echte fan. Een echte atleet. Een echte sportgek. De persoon die er helemaal in zit. Daar doen we het voor. Omdat we zelf ook zo zijn. Wij zijn een verzameling van echte vakidioten.” De merkbelofte wordt gelanceerd met een merkcampagne voor de zakelijke markt.

PXR heeft sterke groeiambities en realiseert deze door zowel autonoom te groeien als door het doen van overnames. PXR is gevestigd in Amsterdam en in De Meern. Eind dit jaar worden beide locaties samengevoegd op een nieuwe locatie in Amsterdam. PXR telt 150 medewerkers.