Media

23 nov. 22

Dit was het Formule 1-seizoen 2022 van GPblog.com

De redactie van GPblog.com heeft afgelopen weekend een punt gezet achter het Formule 1-seizoen van 2022. Het F1-nieuwsplatform kende net als tweevoudig wereldkampioen Max Verstappen een geweldig jaar.

Dat prachtjaar begon meteen in januari, kort na de bizarre ontknoping in de titelstrijd tussen Verstappen en Lewis Hamilton. Waarbij de winterperiode normaliter een rustige periode is voor de Formule 1, zorgde het 2021 F1 seizoen voor een ware ommekeer. In de wintermaanden zag GPblog een recordaantal bezoekers en stond alles klaar om op pole position te beginnen aan het recordaantal van 22 Grands Prix.

Verstappen kroonde zich makkelijk voor het tweede jaar op rij als kampioen, en dat succes vertaalde zich gedurende het seizoen door in de cijfers van GPblog.com. “De laatste paar races van dit seizoen zien we op GPblog.com weer enorme pieken in het verkeer op zondagen en maandagen”, zegt hoofdredacteur Tim Kraaij. “Voor volgend jaar staan er nog meer races op de F1-kalender en zullen wij, na onze aanwezigheid in Zandvoort en Abu Dhabi dit jaar, nog vaker op het circuit te vinden zijn. Volgend jaar dus nog meer F1 bij GPblog, meer updates vanaf het circuit en veel meer video.”

Negen nieuwe edities voor GPblog.com


Tijdens de zomer is er achter de schermen hard gewerkt aan de uitrol van 9 nieuwe edities. Hierdoor is GPblog sinds dit jaar naast in het Nederlands en Engels nu ook te lezen in het Frans, Spaans, Italiaans, Duits, Fins, Zweeds, Braziliaans, Pools en Deens.

PXR website overlay image

Naast de nieuwe edities is er ook gestart met het uitrollen van het nieuwe design van GPblog. De komende winter zullen steeds er meer functionaliteiten worden toegevoegd waardoor de gebruikservaring voor de doorgewinterde F1-fan volgend seizoen nog beter zal zijn!

“Dankzij de snelle groei van onze (nieuwe) internationale edities kunnen we volgend jaar onze bezoekers nog beter op de hoogte houden van het laatste nieuws over en rondom de Formule 1”, zegt Sebastiaan Bakker, mede-oprichter van GPblog.com. “Hou ons platform dus ook tijdens de F1 winterstop regelmatig in de gaten.”

Het nieuwe Formule 1-jaar begint op 5 maart 2023 met de Grand Prix van Bahrein. Het seizoen is met 24 races de langste en zwaarste in de historische van de sport en loopt door tot 26 november 2023. Volgend jaar is één nieuwe race te bewonderen: de Grand Prix van Las Vegas.