ALGEMEEN

03 apr. 24

Nieuwe commentsectie op PXR-platformen

De commentsectie van VoetbalPrimeur, VoetbalNieuws.nl en GPblog.com is compleet vernieuwd. Het techteam van PXR heeft de afgelopen periode hard gewerkt aan een verbeterde reactiemodule voor de communities van deze platformen.

Deze communities zijn een belangrijk onderdeel van onze nieuwsplatformen. Alleen al op VoetbalPrimeur werden in 2023 twee miljoen reacties geplaatst door leden. Op 24 september, de dag van Ajax - Feyenoord, werd het recordaantal van liefst 10.974 reacties geplaatst. De drie meest actieve communityleden waren samen goed voor 80.000 comments in één jaar.

Om de gebruikerservaring van de reageerders nog beter te maken, zijn we de afgelopen periode aan de slag gegaan met de commentmodule. Het resultaat: een verbeterd design, een duidelijkere draadjesstructuur, ingeklapte draadjes om sneller naar andere discussies door te scrollen en de mogelijkheid om de reacties te sorteren op 'Oudste', 'Nieuwste', 'Populair'.

Vanwege de grote veranderingen voor de community is de nieuwe commentmodule uitvoerig getest. Eerst intern, vervolgens door de moderators en daarna door de community zelf. Na een laatste openbare testperiode van twee weken, is de module met een aantal fixes en verbeteringen nu definitief live gezet.