ALGEMEEN

15 mei 23

Transfernieuws: Bright tekent bij PXR

Tech-gigant Bright maakt de overstap van RTL naar PXR. Door de overname keert www.bright.nl per direct terug in een eigen omgeving.

PXR partnerpost Bright v2

Bright, in 2005 opgericht, was sinds 2015 onderdeel van RTL Nederland. Onder de vleugels van PXR zal het toonaangevende tech-mediamerk zich de komende jaren verder positioneren als marktleider op het snijvlak tussen tech en lifestyle. In het portfolio van PXR bevinden zich op dit moment al merken als Voetbal International, GPblog, VoetbalPrimeur en Babybytes.

“Met het aantrekken van Bright zetten we een prachtige stap in de groei van het bedrijf”, zegt Ernst Keyzer, algemeen directeur van PXR. “In de categorie mannen en sport zijn we binnen Nederland marktleider, maar we hebben de ambitie om ons portfolio te verbreden. Met het aantrekken van een mooi merk als Bright kunnen we dat doen. We zijn erg enthousiast over de bevlogenheid van het Bright-team en de mogelijkheden die er liggen."

Sven Sauvé, CEO van RTL: “Bright is sinds 2015 onderdeel geweest van RTL. Het merk heeft in de loop van de jaren een groot bereik weten te realiseren op met name social media platformen zoals YouTube en TikTok. Het merk past niet meer in de strategische koers van RTL Nederland, maar is zeer interessant gebleken voor andere uitgevers zoals PXR. Ik ben heel blij dat Bright en de betrokken medewerkers daar op een prominente plek verder kunnen bouwen.”

"Na acht jaar danken wij RTL voor de geboden kansen die tot een enorme groei van ons bereik hebben geleid”, zegt Erwin van der Zande, bedenker en hoofdredacteur van Bright. “We kijken ernaar uit om tussen de digital natives van PXR verder aan het merk te bouwen.The future is bright!"

Met veel volgers op TikTok (488k), YouTube (307k), Facebook (61k) en Instagram (47k) en met een van de best beluisterde podcasts in het portfolio, is Bright het grootste tech-kanaal in de Benelux. Bright was de voorbije jaren geïntegreerd in de website van RTL Nieuws. Door de overname door PXR krijgt Bright weer een eigen omgeving. De website www.bright.nl is inmiddels gelanceerd.

Over PXR

PXR
is een onafhankelijk Nederlands mediabedrijf dat uitgeven combineert met mediasales, webdevelopment en events. Met Voetbal International, VoetbalPrimeur en GPblog is PXR sterk vertegenwoordigd in sportmedia. Maar ook met thema’s rondom ouderschap en entertainment, is PXR met meerdere merken actief. PXR heeft sterke groeiambities en realiseert deze door zowel autonoom te groeien als door het doen van overnames. PXR is gevestigd in Amsterdam en telt 150 medewerkers.

PXR x Bright