ALGEMEEN

19 apr. 23

PXR nieuwe 1%FairShare® partner van Fonds Gehandicaptensport

Uitgever PXR en Fonds Gehandicaptensport zijn een nieuwe 1%FairShare® partnership aangegaan. Het doel van de samenwerking is om de integratie van sporters met een beperking te bevorderen en het bewustzijn over inclusiviteit in de sportwereld te vergroten.

FG Sx PXR2

Jan Knaap (manager partnerships Fonds Gehandicaptensport) en Ernst Keyzer (algemeen directeur PXR)

Afgelopen najaar heeft PXR al een advertentiepakket beschikbaar gesteld voor de benefietavond van Fonds Gehandicaptensport op 15 november jl. Tijdens deze avond in Wassenaar werd een totaalbedrag van 488.500 euro opgehaald. “We hebben een zeer goed gevoel overgehouden aan deze samenwerking en hebben de relatie nu geformaliseerd”, zegt Ernst Keyzer, algemeen directeur van PXR.

Keyzer: "We zijn er trots op om ons als Nederlandse uitgever te verbinden aan Fonds Gehandicaptensport en samen te werken aan een toegankelijkere sportwereld voor mensen met een beperking in Nederland. Sport is een belangrijk onderdeel van ons merkportfolio en we zijn blij dat we onze krachten kunnen bundelen met een organisatie die dezelfde waarden deelt."

Als onderdeel van de samenwerking zal PXR advertentieruimte beschikbaar stellen aan Fonds Gehandicaptensport om onder andere de benefietavond te promoten die later dit jaar zal plaatsvinden. De advertenties zullen verschijnen op/in de titels van PXR. PXR is de uitgever van o.a. Voetbal International, VoetbalPrimeur en GPblog.com.

Jan Knaap, manager partnerships Fonds Gehandicaptensport: "De sportparticipatie van mensen met een beperking blijft nog steeds flink achter vanwege de vele hindernissen die ze hebben te nemen om te kunnen sporten. Met de steun van onze 1% FairShare© partners maken we een vuist om hier verandering in aan te brengen. We zijn heel blij dat PXR met hun sportgerelateerde portfolio en expertise een zeer welkome bijdrage gaat leveren aan de zichtbaarheid van onze activiteiten."

Over Fonds Gehandicaptensport
In Nederland zijn er 1,7 miljoen mensen met een handicap die om te kunnen sporten extra ondersteuning nodig hebben. Sporten voor hen is helaas nog niet vanzelfsprekend.

Lang niet overal is het sportaanbod toegankelijk en de aanschaf van bijvoorbeeld een sporthulpmiddel kan een flinke barrière zijn. Om deze achterstandspositie van de gehandicaptensport in Nederland te verbeteren heeft Fonds Gehandicaptensport het concept 1% FairShare® ontwikkeld. Met deze regeling wordt het bedrijfsleven gevraagd om 1% bovenop hun totale sportsponsoring budget te investeren in de gehandicaptensport. Immers, ongeveer 1 % van sportend Nederland is gehandicapt. Meedoen = Winnen. Meer informatie? www.fondsgehandicaptensport.nl

Over PXR
PXR is een Nederlandse uitgever met een online bereik van ruim twaalf miljoen unieke bezoekers per maand. Als onafhankelijk Nederlands mediabedrijf combineert PXR uitgeven, advertising, tech en e-commerce. Tot het portfolio van PXR behoren onder meer Voetbal International, VoetbalPrimeur, VoetbalNieuws.nl, GPblog.com en Babybytes.nl. Meer informatie? www.pxr.nl