ALGEMEEN

28 mrt. 24

VI lanceert Hollandse School-special

Vijftig jaar geleden speelde Nederland in West-Duitsland een toernooi om nooit te vergeten. VI staat stil bij het WK 1974 met een papieren special.

Hollandse school push

Het is op 7 juli precies vijftig jaar geleden dat Oranje de finale verloor van West-Duitsland. Hoewel Nederland niet de hoofdprijs won, betekende dat toernooi wél de ontplooiing van de Hollandse School. Een aanvallende, attractieve manier van voetbal, waarmee Nederland zichzelf als voetballand een identiteit gaf en geeft. Van de buitenspelval tot de inschuivende libero en van positiewisselingen tot massale druk bij balverlies. Met Voetbal International zien we het vijftig jaar na dato als een mooi moment om hier extra aandacht aan te besteden. In een papieren special gaan we terug naar dit toernooi dat het voetbalspel veranderd heeft, met schitterende foto’s en verhalen die het tijdsbeeld schetsen.

We analyseren hoe de invloeden van dat magische Oranje nog altijd terug te zien zijn in het internationale topvoetbal. Indeze special leer je de overeenkomsten tussen Arie Haan en John Stones, blikt Willem van Hanegem nog eenmaal terug, vertelt Wim Rijsbergen hoe hij dankzij de Hollandse School een wereldreiziger werd én bekijken we hoe bondscoach Ronald Koeman beïnvloed is door het spel van toen.

Deze Hollandse School-special komt niet in de winkel en wordt gedrukt in gelimiteerde oplages. Alleen in de maand maart kan je deze special bestellen. Wees er snel bij en bestel nu de 50 jaar Hollandse School-special! Gratis voor nieuwe VI PRO-abonnees, en met korting voor bestaande leden.